Wat bieden wij?

Rust en duidelijkheid

Onze woonvoorziening ligt in Breda, vlak naast winkelcentrum Brabantplein, niet ver van het centrum en het Centraal Station. Vanaf eind 2022 hebben we ook een pand in Rijsbergen, niet ver van Breda. We zorgen voor een basis van rust en duidelijkheid. Structuur en veiligheid zijn de basis van waaruit we onze begeleiding richten op het aanleren van die vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig in de maatschappij overeind te kunnen blijven. Het opbouwen van een sociaal netwerk is daarbij essentieel om terugval te voorkomen. Vanuit een degelijke basis werken we naar een toekomst in echte zelfstandigheid, met woonruimte, werk en inkomen.
We maken een individueel zorgplan op maat wat de routeplanner wordt voor de reis naar een zelfredzaam bestaan. We hebben als voorwaarde dat je minimaal 3 dagen per week een vaste vorm van dagbesteding  hebt.

In gesprek
We blijven in contact over de dagelijkse gang van zaken. Hoe gaat het je, waar loop je tegen aan, waar kwam je alleen niet uit. We bespreken hoe je zulke zaken aan kunt pakken en denken mee over hoe je weer verder kunt.
We geven je tips en handvatten waar dat kan of kijken hoe en of je het een andere keer anders zou kunnen doen, indien je niet tevreden was met het resultaat. Sociale vaardigheden staan daarbij hoog in het vaandel.
Ook met ouders/begeleiders onderhouden we -zo mogelijk- nauw contact en ondersteunen we waar mogelijk.

Studie en/of werk
Bij het maken van belangrijke keuzes is het belangrijk dat iemand met je meekijkt die je goed kent. We kunnen je daarbij helpen. We begeleiden je in het oppakken en indelen van dagelijkse en wekelijkse activiteiten, bij het plannen van praktische zaken en het omgaan met de woonafspraken die horen bij je leefomgeving.
Ook bieden we begeleiding op het gebied van studie en/of werk. Het aanleren van studie- of werknemersvaardigheden, het helpen zoeken naar een passende opleiding of baan en het ondersteunen van de praktische zaken die daarbij zoal komen kijken.

Leren omgaan met post, administratie en geld
Hele praktische zaken die van belang zijn om persoonlijke rust en ruimte te ervaren. We helpen je graag op weg.