top of page
Persoonlijke begeleiding jongeren - Woonvoorziening t Veer

wat wij bieden

Vanuit een degelijke basis werken we aan een toekomst

Structuur en veiligheid is onze basis. Zelfstandig overeind blijven in de maatschappij is het doel. Onze begeleiding richt zich op het aanleren van vaardigheden die daarvoor nodig zijn. Het opbouwen van een sociaal netwerk is daarbij essentieel om terugval te voorkomen. Vanuit een degelijke basis werken we naar een toekomst in echte zelfstandigheid.

Met een woonruimte, werk en inkomen. Een individueel zorgplan op maat wordt de routeplanner voor de reis naar een zelfredzaam bestaan.

 

Onze locaties bevinden zich in Breda en Rijsbergen.

Persoonlijke begeleiding

Sociale vaardigheden staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben we intensief contact over de dagelijkse gang van zaken. Bij het maken van belangrijke keuzes is het belangrijk dat iemand met je meekijkt die je goed kent. De basis is wederzijds vertrouwen. Wij kunnen je daarbij helpen. 

 

Waar loop je tegen aan? Waar kom je alleen niet uit? Samen bespreken we hoe je zulke zaken aanpakt. En geven tips en handvaten, zodat je met vertrouwen verder kunt. Teleurgesteld in het resultaat? Ook daarin willen we je ondersteunen. Zelfreflectie is belangrijk, zowel vanuit ons als de cliënt. Zo weet je de volgende keer wat je anders wil doen.

 

Met ouders/begeleiders onderhouden we -zo mogelijk- nauw contact en ondersteunen we waar we kunnen.

Praktische zaken en grote toekomstplannen
We begeleiden in het oppakken en indelen van dagelijkse en wekelijkse activiteiten. Daar hoort ook het plannen van praktische zaken en afspraken bij, die horen bij je leefomgeving. Leren omgaan met post, administratie en geld
zijn hele praktische zaken die van belang zijn om persoonlijke rust en ruimte te ervaren.

 

Ook bieden we begeleiding op het gebied van studie en/of werk. Het aanleren van studie- of werknemersvaardigheden, het helpen zoeken naar een passende opleiding of baan. We ondersteunen in de praktische zaken die daarbij komen kijken.

Bij Woonvoorziening ’t Veer hebben we onder andere de voorwaarde dat je minimaal 3 dagen per week een vaste vorm van dagbesteding hebt.

bottom of page